2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Čočková polévka

Název Množství a jednotka
čočka 300 g
klobása 1 ks
brambory 3 ks
vejce 1 ks
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)


Klasická čočkovka.



Postup
Čočku uvaříme v asi 1 a půl litru vody s bobkovým listem do poloměkka asi třičtvrtě hodiny. Přidáme brambory a uzeninu, osolíme, okořeníme a vaříme doměkka. Přidáme zásmažku na cibulce a špeku, povaříme ještě pět minut a nakonec přidáme prolisovaný česnek. Do hotové polévky vmícháme vajíčko, necháme už jen probublat.


 


RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí maso s rokfórovou omáčkou

Postup: Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a na oleji v hlubší pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový džem

Postup: Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Ďábelská kuřecí směs s fenyklem

Postup: Očistíme a nakrájíme si nejdříve všechnu zeleninu: cibuli najemno, papriku a... zobrazit recept

RECEPTY

Medailonky s houbovou omáčkou a grilovanou polentou

Postup: Uvaříme si velmi hustou polentu - 300g polenty zalijeme litrem vlažné vody,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...